Fw: Attachments

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Fw: Attachments

Mark Whitlock




Hi Rangika,
Unfortunately the attachments code now does not compile on AIX (only AIX)
with this strange error...

       [cc] /build/nw00_PA/obj/src/server/apache/AttachmentHelper.cpp:
       [cc] /usr/vacpp/exe/xlCentry -D_AIX -D_AIX32 -D_AIX41 -D_AIX43
-D_AIX50 -D_AIX51 -D_IBMR2 -D_POWER -DAXIS_APACHE1_3
-DENABLE_AXIS_EXCEPTION -DHAVE_CONFIG_H -DAIX
-I/opt/freeware/apache/include -I/build/nw00_PA/src/ws-axis/c/include -q32
-qansialias -qnolm -qstaticinline -oAttachmentHelper.o
/build/nw00_PA/obj/src/server/apache/AttachmentHelper.cpp /tmp/xlcW0WS8Iia
/tmp/xlcW1WS8Iib /dev/null AttachmentHelper.lst /dev/null /tmp/xlcW2WS8Iic
       [cc] "/usr/vacpp/include/xmemory", line 120.23: 1540-0401 (S) The
member "std::allocator<const
std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char> >
>::address(const_reference) const" is already declared.
       [cc] "/usr/vacpp/include/xmemory", line 118.17: 1540-0425 (I)
"address" is defined on line 118 of "/usr/vacpp/include/xmemory".
       [cc] "/usr/vacpp/include/xtree", line 137.17: 1540-0700 (I) The
previous message was produced while processing "class std::allocator<const
std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char> > >".

I don't fully understand this error, build I've managed to fix it by
changing AttachmentHelper::mymap from a map<const string, ISoapAttachment*>
to a map<string, ISoapAttachment*>. So I've removed the const from
AttachmentHelper.h and AttachmentHelper.cpp for src/server/apache and
src/server/apache2. This fixes it on AIX and I've checked it builds on
Windows.

Does anyone understand this error?
Mark
Mark Whitlock
IBM

----- Forwarded by Mark Whitlock/UK/IBM on 06/05/2005 16:47 -----
                                                                           
             John                                                          
             Hawkins/UK/IBM@IB                                            
             MGB                                                        To
                                       "Apache AXIS C Developers List"    
             06/05/2005 09:38          <[hidden email]>          
                                                                        cc
                                                                           
             Please respond to                                     Subject
              "Apache AXIS C           Re: Fw: Attachments                
             Developers List"                                              
                                                                           
                                                                           
                                                                           
                                                                           
                                                                           





so this means attachements will not work for apache 13?



                                                                           
 Mark Whitlock/UK/IBM@IBMGB                                                
                                                                           
                                                                        To
 05/05/2005 16:58                                  [hidden email]
                                                   g                      
                                                                        cc
           Please respond to                                              
    "Apache AXIS C Developers List"                                Subject
                                                   Fw: Attachments        
                                                                           
                                                                           
                                                                           
                                                                           
                                                                           
                                                                           
                                                                           









Hi Rangika,
I've fixed the ant build. mod_axis.cpp didn't compile for Apache13 because
getAllAttachments was not on ApacheTransport. So I added in a dummy method.
Mark
Mark Whitlock
IBM

----- Forwarded by Mark Whitlock/UK/IBM on 05/05/2005 16:47 -----

            Rangika Mendis
            <rangika@opensour
            ce.lk>                                                     To
                                      Apache AXIS C Developers
            05/05/2005 13:06          <[hidden email]>
                                                                       cc

            Please respond to                                     Subject
             "Apache AXIS C           Re: Attachments
            Developers List"









Hi All,

I commited attachment stuff now.

It's in the cvs head.

It's not added to the ANT build scripts.

Can anyone add them pls.I can't add because Ant is not working for me.

Regds
Rangika






On Thu, 2005-05-05 at 13:59 +0600, Rangika Mendis wrote:

> Hi John,
>
> When I typed the following command
>
> ant -f test.xml -Ddir.xmlParser=/usr/local/xerces-c-src_2_6_0/lib -
> Ddir.release=/home/rangika/checkout_May04/obj/package/axis-c-1.6.0-
> Linux-bin -Dtest.name=SimpleRef > rangika.log
>
>
> I got the following output in the log.
>
> Buildfile: test.xml
>
> pre-init:
>
> preInitializeTest:
>
> overrideTest:
>
> set-platform-specifics:
>
> checkIfDebug:
>
> initialize:
>
> initializeTest:
>
> compileMonitorUtility:
>
> compile:
>
> package:
>
> production:
>
> initializeLogFile:
>
> setListType:
>
> setIndividual:
>      [echo] setIndividual SimpleRef
>
> setFromList:
>
> setAll:
>
> setTestList:
>
> runTests:
>
> loadXMLProperties:
>      [echo] Loading XML file /home/rangika/checkout_May04/apache/ws-
> axis/c/tests/auto_build/testcases/tests/SimpleRef.xml
>
> setTestName:
>
> setTestDesc:
>
> setTestCode:
>
> setClientLang:
>
> setTestWsdl:
>
> setTestEndpoint:
>
> setTestExpected:
>
> setTestExpectedRequest:
>
> setHandlerDirectory:
>
> setHandlerService:
>
> setHandlersPresent:
>
> setTestPort:
>
> setPropertiesForTest:
>
> cleanTest:
>    [delete] Deleting
> directory /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
>
> checkIfRequestFile:
>
> setPropertiesForThisTest:
>
> compileTestClient:
>
> callCompileStaticClient:
>
> setLanguage:
>
> generateStubs:
>     [mkdir] Created
> dir: /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
>      [java] log4j:WARN No appenders could be found for logger
> (org.apache.axis.i18n.ProjectResourceBundle).
>      [java] log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
>
>      [java] Code generation completed.
>
>
> copyClientCode:
>      [copy] Copying 1 file
> to /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
>
> copyStubClient:
>
> copyDynamicClient:
>
> getClient:
>
> compileStaticClient:
>        [cc] 3 total files to be compiled.
>        [cc] Starting link
>
> callCompileLinkedClient:
>
> compileClient:
>
> validateClientCompilationIfBuilding:
>      [echo] SimpleRef - Client Compilation - PASSED
>
> validateClientCompilationIfNotBuilding:
>
> validateClientCompilation:
>
> checkIfDebug:
>
> createConfigurationFile:
>
> createStartOfWSDDFile:
>
> compileTestHandlers:
>
> createEndOfWSDDFile:
>
> updateConfigurationWithClientWSDDEntry:
>
> compileHandlers:
>
> buildTest:
>
> executeTestRun:
>
> setResultExpectations:
>      [copy] Copying 1 file
> to /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
>
> setRequestExpectations:
>
> setExpectations:
>
> setEndpoint:
>
> setForMonitor:
>
> setVerbatim:
>
> checkIfEndpointSet:
>
> setForNoMonitor:
>
> setTestArgs:
>
> executeTest:
> startMonitor:
>      [echo] Starting monitor forwarding to localhost:5555
>      [echo] MONITOR OUTPUT=
>      [echo] Running Test SimpleRef http://localhost:13260/axis/Ref
> [stopwatch] [SimpleRef.timer: 0.592 sec]
>      [echo] SimpleRef - Execution Time - 0.592 sec
>
> stopMonitor:
>
> validateTestClient:
>      [echo] SimpleRef - Client Execution - FAILED
>
> validateMessageOnWire:
>
> validateTest:
>
> runTest:
>
> displayAllResults:
>      [echo] Test Results
>      [echo]
>      [echo] SimpleRef - Client Compilation - PASSED
>      [echo] SimpleRef - Execution Time - 0.592 sec
>      [echo] SimpleRef - Client Execution - FAILED
>
> testSuite:
>
> BUILD SUCCESSFUL
> Total time: 7 seconds
>
> Then I gave the testPort = 5555 in build/build.Linux.Properties & put
> target port as 80 & listen port 5555 in the TCP mon to see the response.
> The response is as follows
>
>
> HTTP/1.1 404 Not Found
> Date: Wed, 04 May 2005 13:11:48 GMT
> Server: Apache/2.0.53 (Unix)
> Content-Length: 281
> Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
>
> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
> <html><head>
> <title>404 Not Found</title>
> </head><body>
> <h1>Not Found</h1>
> <p>The requested URL /axis/Ref was not found on this server.</p>
> <hr>
> <address>Apache/2.0.53 (Unix) Server at 127.0.0.1 Port 5555</address>
> </body></html>
>
>
>
> Regds
> Rangika
>
>
>
>
>
>
> On Thu, 2005-05-05 at 08:30 +0100, John Hawkins wrote:
> >
> > Hi Rangika,
> >
> > which bit of the ANT build is not working for you? If you need any
> > help please feel free to post it up and we'll take a look.
> >
> >
> >
> >
> > Rangika Mendis
> > <[hidden email]>
> >
> > 05/05/2005 08:10
> >          Please respond to
> >   "Apache AXIS C Developers List"
> >
> >
> >
> >
> >                To
> > Apache AXIS C
> > Developers <axis-
> > c-
> > [hidden email]>
> >                cc
> >
> >           Subject
> > Attachments
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Hi All,
> >
> > I tested attachments (on server side)in Windows using VC (Not using
> > ANT
> > build) & it's working.
> >
> > I couldn't test with the ANT build because ANT is not building
> > properly.
> >
> > Once ANT is working I can check in Windows & Linux.Till then I'm not
> > committing the code since I don't know whether the changes might crash
> > the CVS.
> >
> > Regds
> > Rangika
> >
> >
> >
>
>



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Fw: Attachments

Rangika Mendis
Hi Mark,

I'm so sorry that attachments didn't work on AIX.Since we don't have AIX
installed in any machine I couldn't test attachments on it.

So after the change you did does attachments work properly on AIX?

Regds
Rangika



On Fri, 2005-05-06 at 17:15 +0100, Mark Whitlock wrote:

>
>
>
> Hi Rangika,
> Unfortunately the attachments code now does not compile on AIX (only AIX)
> with this strange error...
>
>        [cc] /build/nw00_PA/obj/src/server/apache/AttachmentHelper.cpp:
>        [cc] /usr/vacpp/exe/xlCentry -D_AIX -D_AIX32 -D_AIX41 -D_AIX43
> -D_AIX50 -D_AIX51 -D_IBMR2 -D_POWER -DAXIS_APACHE1_3
> -DENABLE_AXIS_EXCEPTION -DHAVE_CONFIG_H -DAIX
> -I/opt/freeware/apache/include -I/build/nw00_PA/src/ws-axis/c/include -q32
> -qansialias -qnolm -qstaticinline -oAttachmentHelper.o
> /build/nw00_PA/obj/src/server/apache/AttachmentHelper.cpp /tmp/xlcW0WS8Iia
> /tmp/xlcW1WS8Iib /dev/null AttachmentHelper.lst /dev/null /tmp/xlcW2WS8Iic
>        [cc] "/usr/vacpp/include/xmemory", line 120.23: 1540-0401 (S) The
> member "std::allocator<const
> std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char> >
> >::address(const_reference) const" is already declared.
>        [cc] "/usr/vacpp/include/xmemory", line 118.17: 1540-0425 (I)
> "address" is defined on line 118 of "/usr/vacpp/include/xmemory".
>        [cc] "/usr/vacpp/include/xtree", line 137.17: 1540-0700 (I) The
> previous message was produced while processing "class std::allocator<const
> std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char> > >".
>
> I don't fully understand this error, build I've managed to fix it by
> changing AttachmentHelper::mymap from a map<const string, ISoapAttachment*>
> to a map<string, ISoapAttachment*>. So I've removed the const from
> AttachmentHelper.h and AttachmentHelper.cpp for src/server/apache and
> src/server/apache2. This fixes it on AIX and I've checked it builds on
> Windows.
>
> Does anyone understand this error?
> Mark
> Mark Whitlock
> IBM
>
> ----- Forwarded by Mark Whitlock/UK/IBM on 06/05/2005 16:47 -----
>                                                                            
>              John                                                          
>              Hawkins/UK/IBM@IB                                            
>              MGB                                                        To
>                                        "Apache AXIS C Developers List"    
>              06/05/2005 09:38          <[hidden email]>          
>                                                                         cc
>                                                                            
>              Please respond to                                     Subject
>               "Apache AXIS C           Re: Fw: Attachments                
>              Developers List"                                              
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>
>
>
>
>
> so this means attachements will not work for apache 13?
>
>
>
>                                                                            
>  Mark Whitlock/UK/IBM@IBMGB                                                
>                                                                            
>                                                                         To
>  05/05/2005 16:58                                  [hidden email]
>                                                    g                      
>                                                                         cc
>            Please respond to                                              
>     "Apache AXIS C Developers List"                                Subject
>                                                    Fw: Attachments        
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>                                                                            
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> Hi Rangika,
> I've fixed the ant build. mod_axis.cpp didn't compile for Apache13 because
> getAllAttachments was not on ApacheTransport. So I added in a dummy method.
> Mark
> Mark Whitlock
> IBM
>
> ----- Forwarded by Mark Whitlock/UK/IBM on 05/05/2005 16:47 -----
>
>             Rangika Mendis
>             <rangika@opensour
>             ce.lk>                                                     To
>                                       Apache AXIS C Developers
>             05/05/2005 13:06          <[hidden email]>
>                                                                        cc
>
>             Please respond to                                     Subject
>              "Apache AXIS C           Re: Attachments
>             Developers List"
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> Hi All,
>
> I commited attachment stuff now.
>
> It's in the cvs head.
>
> It's not added to the ANT build scripts.
>
> Can anyone add them pls.I can't add because Ant is not working for me.
>
> Regds
> Rangika
>
>
>
>
>
>
> On Thu, 2005-05-05 at 13:59 +0600, Rangika Mendis wrote:
> > Hi John,
> >
> > When I typed the following command
> >
> > ant -f test.xml -Ddir.xmlParser=/usr/local/xerces-c-src_2_6_0/lib -
> > Ddir.release=/home/rangika/checkout_May04/obj/package/axis-c-1.6.0-
> > Linux-bin -Dtest.name=SimpleRef > rangika.log
> >
> >
> > I got the following output in the log.
> >
> > Buildfile: test.xml
> >
> > pre-init:
> >
> > preInitializeTest:
> >
> > overrideTest:
> >
> > set-platform-specifics:
> >
> > checkIfDebug:
> >
> > initialize:
> >
> > initializeTest:
> >
> > compileMonitorUtility:
> >
> > compile:
> >
> > package:
> >
> > production:
> >
> > initializeLogFile:
> >
> > setListType:
> >
> > setIndividual:
> >      [echo] setIndividual SimpleRef
> >
> > setFromList:
> >
> > setAll:
> >
> > setTestList:
> >
> > runTests:
> >
> > loadXMLProperties:
> >      [echo] Loading XML file /home/rangika/checkout_May04/apache/ws-
> > axis/c/tests/auto_build/testcases/tests/SimpleRef.xml
> >
> > setTestName:
> >
> > setTestDesc:
> >
> > setTestCode:
> >
> > setClientLang:
> >
> > setTestWsdl:
> >
> > setTestEndpoint:
> >
> > setTestExpected:
> >
> > setTestExpectedRequest:
> >
> > setHandlerDirectory:
> >
> > setHandlerService:
> >
> > setHandlersPresent:
> >
> > setTestPort:
> >
> > setPropertiesForTest:
> >
> > cleanTest:
> >    [delete] Deleting
> > directory /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
> >
> > checkIfRequestFile:
> >
> > setPropertiesForThisTest:
> >
> > compileTestClient:
> >
> > callCompileStaticClient:
> >
> > setLanguage:
> >
> > generateStubs:
> >     [mkdir] Created
> > dir: /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
> >      [java] log4j:WARN No appenders could be found for logger
> > (org.apache.axis.i18n.ProjectResourceBundle).
> >      [java] log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
> >
> >      [java] Code generation completed.
> >
> >
> > copyClientCode:
> >      [copy] Copying 1 file
> > to /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
> >
> > copyStubClient:
> >
> > copyDynamicClient:
> >
> > getClient:
> >
> > compileStaticClient:
> >        [cc] 3 total files to be compiled.
> >        [cc] Starting link
> >
> > callCompileLinkedClient:
> >
> > compileClient:
> >
> > validateClientCompilationIfBuilding:
> >      [echo] SimpleRef - Client Compilation - PASSED
> >
> > validateClientCompilationIfNotBuilding:
> >
> > validateClientCompilation:
> >
> > checkIfDebug:
> >
> > createConfigurationFile:
> >
> > createStartOfWSDDFile:
> >
> > compileTestHandlers:
> >
> > createEndOfWSDDFile:
> >
> > updateConfigurationWithClientWSDDEntry:
> >
> > compileHandlers:
> >
> > buildTest:
> >
> > executeTestRun:
> >
> > setResultExpectations:
> >      [copy] Copying 1 file
> > to /home/rangika/checkout_May04/obj/test/generated/cpp/SimpleRef
> >
> > setRequestExpectations:
> >
> > setExpectations:
> >
> > setEndpoint:
> >
> > setForMonitor:
> >
> > setVerbatim:
> >
> > checkIfEndpointSet:
> >
> > setForNoMonitor:
> >
> > setTestArgs:
> >
> > executeTest:
> > startMonitor:
> >      [echo] Starting monitor forwarding to localhost:5555
> >      [echo] MONITOR OUTPUT=
> >      [echo] Running Test SimpleRef http://localhost:13260/axis/Ref
> > [stopwatch] [SimpleRef.timer: 0.592 sec]
> >      [echo] SimpleRef - Execution Time - 0.592 sec
> >
> > stopMonitor:
> >
> > validateTestClient:
> >      [echo] SimpleRef - Client Execution - FAILED
> >
> > validateMessageOnWire:
> >
> > validateTest:
> >
> > runTest:
> >
> > displayAllResults:
> >      [echo] Test Results
> >      [echo]
> >      [echo] SimpleRef - Client Compilation - PASSED
> >      [echo] SimpleRef - Execution Time - 0.592 sec
> >      [echo] SimpleRef - Client Execution - FAILED
> >
> > testSuite:
> >
> > BUILD SUCCESSFUL
> > Total time: 7 seconds
> >
> > Then I gave the testPort = 5555 in build/build.Linux.Properties & put
> > target port as 80 & listen port 5555 in the TCP mon to see the response.
> > The response is as follows
> >
> >
> > HTTP/1.1 404 Not Found
> > Date: Wed, 04 May 2005 13:11:48 GMT
> > Server: Apache/2.0.53 (Unix)
> > Content-Length: 281
> > Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
> >
> > <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
> > <html><head>
> > <title>404 Not Found</title>
> > </head><body>
> > <h1>Not Found</h1>
> > <p>The requested URL /axis/Ref was not found on this server.</p>
> > <hr>
> > <address>Apache/2.0.53 (Unix) Server at 127.0.0.1 Port 5555</address>
> > </body></html>
> >
> >
> >
> > Regds
> > Rangika
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > On Thu, 2005-05-05 at 08:30 +0100, John Hawkins wrote:
> > >
> > > Hi Rangika,
> > >
> > > which bit of the ANT build is not working for you? If you need any
> > > help please feel free to post it up and we'll take a look.
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > Rangika Mendis
> > > <[hidden email]>
> > >
> > > 05/05/2005 08:10
> > >          Please respond to
> > >   "Apache AXIS C Developers List"
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >                To
> > > Apache AXIS C
> > > Developers <axis-
> > > c-
> > > [hidden email]>
> > >                cc
> > >
> > >           Subject
> > > Attachments
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > Hi All,
> > >
> > > I tested attachments (on server side)in Windows using VC (Not using
> > > ANT
> > > build) & it's working.
> > >
> > > I couldn't test with the ANT build because ANT is not building
> > > properly.
> > >
> > > Once ANT is working I can check in Windows & Linux.Till then I'm not
> > > committing the code since I don't know whether the changes might crash
> > > the CVS.
> > >
> > > Regds
> > > Rangika
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
>
>