Service.xml with JAXWSDeployerSupport / messagfilter as module / logging request, responses

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Service.xml with JAXWSDeployerSupport / messagfilter as module / logging request, responses

d.kumar@technisat.de

Hey,

 

hopefully you guys can give me a hint.

I moved one of our applications from axis2 1.4 to axis2 1.7.4.

Currently  I’m using the JAXWS approach. Our Webservice is annotated with: @WebService  àDeployment is successfully.

 

So far it looks like the service.xml is completely ignored while using annotations?

It doesn’t matter what ever I’m changing into service.xml à no effect.

 

Bevor upgrading we had a module for logging à  The target is to log every incoming / outgoing message.

We defined that module at the service.xml. as messageReceivers:

 

         <messageReceivers>

                   <messageReceiver mep="http://www.w3.org/2004/08/wsdl/in-only" class="org.apache.axis2.rpc.receivers.RPCInOnlyMessageReceiver" />

                   <messageReceiver  mep="http://www.w3.org/2004/08/wsdl/in-out"  class="org.apache.axis2.rpc.receivers.RPCMessageReceiver"/>

         </messageReceivers>

 

 

At the logs I can see the modules is loaded..

12:27:25:835 - INFO - ModuleDeployer - Deploying module: addressing-1.7.4 - file:/C:/projects/workspaces/java_64bit/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp5/wtpwebapps/axis2/WEB-INF/modules/addressing-1.7.4.mar

12:27:25:841 - INFO - ModuleDeployer - Deploying module: jaxws-1.7.4 - file:/C:/projects/workspaces/java_64bit/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp5/wtpwebapps/axis2/WEB-INF/modules/axis2-jaxws-mar-1.7.4.mar

12:27:25:848 - INFO - ModuleDeployer - Deploying module: logging - file:/C:/projects/workspaces/java_64bit/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp5/wtpwebapps/axis2/WEB-INF/modules/logging.mar

12:27:25:861 - INFO - ModuleDeployer - Deploying module: metadataExchange-1.7.4 - file:/C:/projects/workspaces/java_64bit/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp5/wtpwebapps/axis2/WEB-INF/modules/mex-1.7.4.mar

12:27:25:868 - INFO - ModuleDeployer - Deploying module: mtompolicy-1.7.4 - file:/C:/projects/workspaces/java_64bit/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp5/wtpwebapps/axis2/WEB-INF/modules/mtompolicy-1.7.4.mar

12:27:25:874 - INFO - ModuleDeployer - Deploying module: ping-1.7.4 - file:/C:/projects/workspaces/java_64bit/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp5/wtpwebapps/axis2/WEB-INF/modules/ping-1.7.4.mar

12:27:25:878 - INFO - ModuleDeployer - Deploying module: script-1.7.4 - file:/C:/projects/workspaces/java_64bit/.metadata/.plugins/org.eclipse.wst.server.core/tmp5/wtpwebapps/axis2/WEB-INF/modules/scripting-1.7.4.mar

12:27:26:292 - INFO - JAXWSDeployerSupport - Deploying JAXWS annotated class de.technigroup.axis2.customer.CRMCustomerService as a service – nullCRMCustomerService

 

As the Service.xml is completely ignored, logging doesn’t work anymore.

I also tried to put the receivers into axis2.xml, above  the default ones. à without success.

    <messageReceivers>

                   <messageReceiver mep="http://www.w3.org/2004/08/wsdl/in-only"

                            class="org.apache.axis2.rpc.receivers.RPCInOnlyMessageReceiver" />

                   <messageReceiver mep="http://www.w3.org/2004/08/wsdl/in-out"

                            class="org.apache.axis2.rpc.receivers.RPCMessageReceiver" />

        <messageReceiver mep="http://www.w3.org/2004/08/wsdl/in-only"

                         class="org.apache.axis2.receivers.RawXMLINOnlyMessageReceiver"/>

        <messageReceiver mep="http://www.w3.org/2004/08/wsdl/in-out"

                         class="org.apache.axis2.receivers.RawXMLINOutMessageReceiver"/>

        <messageReceiver mep="http://www.w3.org/2006/01/wsdl/in-only"

                         class="org.apache.axis2.receivers.RawXMLINOnlyMessageReceiver"/>

        <messageReceiver mep="http://www.w3.org/2006/01/wsdl/in-out"

                         class="org.apache.axis2.receivers.RawXMLINOutMessageReceiver"/>

        <messageReceiver mep="http://www.w3.org/ns/wsdl/in-only"

                         class="org.apache.axis2.receivers.RawXMLINOnlyMessageReceiver"/>

        <messageReceiver mep="http://www.w3.org/ns/wsdl/in-out"

                         class="org.apache.axis2.receivers.RawXMLINOutMessageReceiver"/>

    </messageReceivers>

 

 

 

Anyone an Idea why how to get logging back to work?

I also tried to write a provider to log the message, without success.. Any other ideas?

 

 

 

David Kumar