[jira] Commented: (AXIS-1947) possible bug in Axis 1.2.x related to document/literal

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[jira] Commented: (AXIS-1947) possible bug in Axis 1.2.x related to document/literal

JIRA axis-dev@ws.apache.org
     [ http://issues.apache.org/jira/browse/AXIS-1947?page=comments#action_64789 ]
     
James Vera commented on AXIS-1947:
----------------------------------

As I undersatnd the above, in the request, Axis is sending:

     <soapenv:Body>
         <retrieve_reference xmlns=""/>
      </soapenv:Body>

Instead of the desired:

      <soapenv:Body/>

I have the same problem (though on the response) when trying to use a one-way operation.

Please let me know if you need additional info.

> possible bug in Axis 1.2.x related to document/literal
> ------------------------------------------------------
>
>          Key: AXIS-1947
>          URL: http://issues.apache.org/jira/browse/AXIS-1947
>      Project: Axis
>         Type: Bug
>     Reporter: Bo Wang
>     Assignee: Davanum Srinivas
>  Attachments: hello_world.wsdl
>
> here's the situation: for an operation with doc/literal style and with NO input message part,  
>     <message name="request_reference"/>
>     <message name="return_reference">
>         <part element="tns:reference_wrapper" name="the_reference"/>
>     </message>
>     <portType name="Factory">
>         <operation name="retrieve_reference">
>             <input message="tns:request_reference" name="retrieve_referenceRequest"/>
>             <output message="tns:return_reference" name="retrieve_referenceResponse"/>
>         </operation>
>     </portType>
>     <binding name="Factory_SOAPBinding" type="tns:Factory">
>         <soap:binding style="document" transport="http://schemas.xmlsoap.org/soap/http"/>
>         <operation name="retrieve_reference">
>             <soap:operation soapAction="" style="document"/>
>             <input name="retrieve_referenceRequest">
>                 <soap:body use="literal"/>
>             </input>
>             <output name="retrieve_referenceResponse">
>                 <soap:body use="literal"/>
>             </output>
>         </operation>
>     </binding>
> Axis sends the following message with an empty operation in soap body.
> <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
>     <soapenv:Body>
>         <retrieve_reference xmlns="http://www.iona.com/hello_world_soap_http"/>
>     </soapenv:Body>
> </soapenv:Envelope>
> but the following is the soap message with an empty soap body:
> <?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
> <SOAP-ENV:Envelope xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
>     <SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Body>
> </SOAP-ENV:Envelope>
> this happens in axis 1.2 beta, rc1, rc2, and rc3. (java version)
> I think it's a bug, isn't it?

--
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators:
   http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see:
   http://www.atlassian.com/software/jira